DE BEGELEIDING VAN HOOGBEGAAFDE KINDEREN

Dit boek biedt suggesties om hoogbegaafde kinderen te helpen om een goed zelfbeeld te ontwikkelen. Professionals als leerkrachten, leerlingbegeleiders en pedagogen kunnen bijdragen aan een gezond zelfrespect en voldoende zelfvertrouwen van hoogbegaafde kinderen. Door dit boek kunnen ze meer inzicht krijgen in het gevoelsleven en de gedachtewereld van hoogbegaafde kinderen.

Het doel van de auteurs is het aanzetten van de lezer aan tot nadenken en het vermijden van de valkuil van ogenschijnlijk eenvoudige oplossingen die voor korte tijd werken. Omdat het om een zeer heterogene groep kinderen gaat, zullen hun opvoeding en begeleiding altijd maatwerk vragen. Daarvoor geeft dit boek een praktische tips en adviezen.

De oorspronkelijke uitgave A Parent’s Guide to Gifted Children is een bewerking van het boek Guiding the Gifted Child. De auteurs zijn deskundigen uit de praktijk van de begeleiding van hoogbegaafde kinderen. In deze vertaling is de tekst waar nodig aangepast aan de situatie in Nederland.

 


Downloads
Titel informatie
Auteur

Webb, James T.; Gore, Janet L.; Amend, Edward R.

Uitgave

Assen: Van Gorcum, 2020

Collatie

352 p.

ISBN

9789023257240

Annotatie

met lit. opg.

Publicatiejaar

2020